Испания свали скоростта по пътищата до 90 км/ч

Испания понижава максималната скорост по националните пътища от 100 на 90 км/ч, за да намали броя на произшествията, предаде Франс прес, като цитира изявление на министерството на развитието.

Ограничението влиза в сила от днес за така наречените “конвенционални пътища”, тоест национални двупосочни пътища без централен разделител, уточни министерството. То уточни, че именно на този тип пътища са станали средно около 77 до 80 на сто от катастрофите в Испания за последните пет години. От общо 1321 загинали при катастрофи по испанските пътища през 2017 г., 1013 са загубили живота си именно на такива пътища, посочи министерството. През миналата година катастрофите по тях са взели 877 жертви.

“Много от тези катастрофи са свързани със загуба на контрола поради прекалено висока скорост”, подчертаха от министерството на развитието. От там напомниха, че тенденцията в ЕС е скоростта по подобни пътища да се ограничава до 90 км/ч, а някои страни, включително Великобритания и Швеция, са я ограничили до 80 км/ч.

 Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.