Институциите са в готовност за изборите в неделя

В областната администрация се проведе среща на институциите,  ангажирани с организацията на изборите. „Искаме да знаем, че сме готови, координирани и подготвени“, каза областният управител Владимир Димитров и допълни, че засега всичко върви без проблеми и се надява, така да бъде и до края на изборния ден.

Светлин Симеонов от техническия екип за организация на изборите изброи какво е направено досега: РИК е обезпечена с необходимата техника, материали, печати; получени са предварителните и окончателните избирателни списъци; определени са помещения, в които се съхраняват бюлетините, изборни книжа и ролките за машините, а помещението се охранява от полицията.

Утре /24 октомври/ по график ще бъдат раздадени на общините всички бюлетини и изборни книжа. От информационната кампания на ЦИК са подготвени два постера за гласуване с машина и на хартия, които ще бъдат поставени във всяка секция на видими места.

Три пъти в изборния ден от областната администрация ще бъде подавана информация за избирателната активност: към 11.00 ч., към 16.00 ч. и в края на изборния ден.

Със заповед на областният управител са определени местата, където членовете на СИК ще изчакват за предаване на протоколите в РИК – Зала „Филхармония“, Общински културен център и Бистро „Зайо Байо“.

Председателят на РИК Виктор Викторов съобщи, че ще синхронизират раздаването на машините за гласуване с общинските администрации и когато в събота се раздават бюлетини във всяка СИК, час преди или час след това ще бъдат доставени и машините.

Представителя на пожарната съобщи, че са осигурени 15 ел.генератора – те ще обезпечат само работата на машините за гласуване.

Обследвани са помещенията на СИК от представители ма МВР на територията на цялата област, докладва директорът на ОД на МВР Деян Симеонов. Създадена е организация за транспортиране на протоколите, заедно с машите за гласуванеи е обезпечена охраната. Освен със силите, с които разполага МВРв региона, по негова инициатива, са привлечени служители от жандармерията, каза още комисар Симеонов.

На тези избори записващите телефони са „говорещи“, съобщи представител на Информационно обслужване. Те ще подпомагат с гласови съобщения СИК при работа с тях.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.