Илиана Раева и Нешка Робева си подадоха ръце с поглед към Токио 2020

Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева и Нешка Робева си протегнаха взаимно ръце за съвместна работа. Раева обяви, че прави компромис заради важността на предолимпийската 2019 г.

За Робева се допуска изключение и тя получава разрешение да подготвя самостоятелно Лъчезара Пекова, реши управителният съвет на федерацията.

“Считам, че Нешка Робева със своята работа, опит, успехи и история, която е записала в световната и българската художествената гимнастика, е извоювала правото си да подготвя сама състезателките си и смятам, че този компромис да се наруши регламентът за централизирана подготовка на националния отбор бих допуснала единствено само за нея и за никой друг”, заявила Раева пред управителния съвет.

Тя добави, че има уверението на Робева, че ще спазва всички изисквания на главния мениджър Бранимира Маркова във връзка с изпълнението на плановете за подготовка на националния отбор. Веднъж седмично Пекова ще се явява за занимания с останалите състезателки.

“Безкрайно съм щастлива, че имаме шанса да си подадем ръце и да работим заедно и сплотено в най-важната година преди олимпийските игри”, добави Раева.

В миналото често е имаше напрежение между нея и Робева. След световното първенство в София Робева предложи помощта си, “ако Илиана Раева вложи малко разум”.

С решението си УС утвърди основен състав от седем състезателки: Катрин Тасева, Невяна Владинова, Боряна Калейн, Петя Борисова, Татяна Воложанина, Вая Драганова, Лъчезара Пекова

В разширения състав са включени млади гимнастички, чиято основна цел и подготовка ще бъде насочена към Париж 2024: Анна Келман, Леонор Божанова, Биляна Писова, Мариета Иванова, Йоана Николова

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.