Израел предупреди: Следващите 24 часа палестинците от Газа да се евакуират в южната част на анклава

Израелските военни са информирали ООН, че около 1,1 милиона палестинци от ивицата Газа трябва да се преместят в южната част на анклава в рамките на следващите 24 часа, предаде Ройтерс, като се позова на изявление рано тази сутрин на говорителя на световната организация Стефан Дюжарик.

“ООН смята, че е невъзможно такова придвижване да се осъществи без опустошителни хуманитарни последствия”, се казва в изявлението.

“Организацията на обединените нации настоятелно призовава всяка такава заповед, ако бъде потвърдена, да се отмени, за да се избегне това, което вече е трагедия, да се превърне в катастрофална ситуация”, допълни говорителят на световната организация.

Дюжарик каза, че заповедта на израелските военни се отнася също и за всички служители на ООН, както и за онези, които са били подслонени в обектите на ООН, включително в училища, здравни центрове и клиники.

По последна информация Израел се подготвя за сухопътна офанзива, като събира войници, тежка артилерия и танкове на границата с Газа.

Dariknews.bg

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.