Изправиха пред съда мъжа, стрелял в 2 джамии в Нова Зеландия

Мъжът, който стреля в две джамии в Нова Зеландия, се яви в съда тази нощ. Повдигнато му е обвинение в убийство. Според разследващите ще има и други обвинения към него.
28-годишният австралиец Брентън Тарант влезе в съдебната зала с белезници и бяла затворническа риза. От съображения за сигурност съдебното заседание беше закрито. Стрелецът не е имал криминално досие, стана ясно още. Според местните власти до вчера не е имало никакъв повод той да бъде наблюдаван от службите за сигурност. Купил е оръжията, с които е извършил атаката, напълно законно.
Същевременно продължава мащабната операция на полицията и специалните служби след атентата, при който Тарант атакува две джамии и уби 49 души. Ранени са най-малко 40 души, поне 11 от тях са в тежко състояние и се борят за живота си. Информацията е на министър-председателя Джасинда Ардерн. Сред жертвите и сред пострадалите има и деца. Загинали са много чужденци – граждани на Йордания, Турция, Бангладеш, Саудитска Арабия, Индонезия. Според премиера нападателят е смятал да продължи атаката си, преди да бъде задържан.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.