Изненада за кмета на Ясеновец Рейгъна – от „Демократична България“ го поканиха в кандидидатдепутатската листа

Кметът та село Ясеновец Рейхан Хюсеин –Рейгъна получи предложение да бъде част от кандидатдепутатската лисата на коалицията „Демократична България“ за предстоящите през октомври избори. Това стана по време на официалното част по откриването на  събора в селото.

Сред официалните гости на събора бяха председателят на Общинския съвет в Разград Стоян Ненчев и зам.-кметът Мирослав Грънчаров съпредседателят на „Демократична България“ и депутат в 45, 46 и 47-то Народно събрание Владислав Панев, Марин Шишев – депутат от „Продължаваме промяната“ в 47-то Народно събрание, областният управител Драгомир Златев, зам.-кметът на Община Оборище в София Надежда Бобчева, общинските съветници от Разград Пейчо Георгиев, Огнян Обрешков, Мирослав Цанев, общинският съветник от Завет Нихат Расим, олимпийският шампион по борба Хасан Исаев, заслужилият треньор Юмер Фикриев, майсторът на спорта и първи треньор на Рейхан Хюсеин Велик Тодоров, първият треньор на световната шампионка Тайбе Юсеин Мустафа Кезман, директорът на Спортно училище-Разград Дениз Хамид, балканският шампион Фейзула Кязим, заслужилият треньор Дауд Ибрям и други деятели в спорта борба. Това съобщиха от пресслужбата на Община Разград.

„Вашият кмет прояви инициатива, показа, че може и знае как се прави, всички трябва да го поздравим за активността”, обърна се към хората зам.-кметът Мирослав Грънчаров, призовавайки ги да аплодират своя кмет.

„Ясеновец е младо село с инициативни и предприемчиви жители, пожелавам ви успехът винаги да е с вас” – заяви в словото си  председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев.

Съборът бе открит от кмета на селото Рейхан Хюсеин, който изрази надежда, че както през последните 6 месеца, селото ще е сплотено и жителите му ще си помагат, за да продължи да върви по успешен път и да придобие вид на европейско село с хубава инфраструктура и с всичко, от което се нуждаят европейските граждани. Той благодари на официалните гости за уважението, проявено към жителите на селото, както и на спонсорите на събора, основният сред които е Никола Николов.

Съборът започна с народни борби на селския стадион. В тях участваха 160 състезатели от 18 клуба от цяла България. На състезанието бе възстановена старата традиция край тепиха да звучат зурни и тъпан. Главен рефер на турнира бе Кудрет Ашим, който благодари на Рейхан Хюсеин, че е обединил гилдията и за 10 дни е направена организацията за турнира. В програмата бяха мазни борби, както и женска борба. Освен солидни награди за победителите имаше и предметни награди от томбола за гостите на събора – различни електрически уреди. След спортното събитие бе концертът на певицата Айшенур Орханова и самодейни изпълнители.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.