Изложба, посветена на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, се открива в четвъртък в Разград

В навечерието на Националния празник Трети март областният управител на Разград Гюнай Хюсмен ще открие изложба, посветена на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

Мото на изложбата са думи на Васил Левски: „Всичко се състои в нашите сдружени сили“. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация

Експозицията се организира от Народното събрание ъс съдействието на Държавна агенция „Архиви“ и областните администрации и се представя във всички областни центрове в България. Изложбата включва 40 пана с исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети и документи за тяхната дейност, както и моменти от работата върху Търновската конституция и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития, които го следват.

В Разград изложбата е подредена в стъклената зала на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, към паната, предоставени от парламента, ще бъдат включени и експонати от Регионалния исторически музей, свързани с депутатите от Разградски регион, участвали в заседанието на Учредителното събрание.

Откриването на изложбата е на 28 февруари от 17,00 ч. Експозицията ще остане в Художествената галерия до 7 март включително, като за посещението й е валиден входът за галерията с изключение на четвъртък, когато входът е безплатен. 

/e-Razgrad/

Снимка: Областна администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.