Изграждат повдигнати пешеходни пътеки по бул. „Априлско въстание“ и ул. „Странджа“ в Разград

ПРИКЛЮЧИ РЕМОНТЪТ НА ДВА МОСТА В СЕЛО БЛАГОЕВО

Зам.-кметът и изпълняващ функциите на кмет на Разград Добрин Добрев направи оглед на извършените през тази седмица ремонтни дейности по пътната инфраструктура в населени места в общината, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Вече е приключил ремонтът на пътната настилка по двата моста на ул. „Вит“ в село Благоево. Те са част от изпълнението на обществената поръчка за ремонт на улици в 19 населени места в общината на стойност е 378 733 без ДДС. Първоначално бе предвидено полагане на армирано-бетонна настилка, но след допълнителни проучвания бе установено, че основите на мостовете са в задоволително техническо състояние, компрометирана е само пътната настилка. Последва подравняване на терена и преасфалтиране на терена. Поради забавянето заради допълнителните проучвания това бе последният участък от обектите в селата в общината, в които бяха предвидени дейности по обществената поръчка.

Приключили са и по-голямата част от дейностите по обществената поръчка за ремонт на улици в Разград и изграждане на алеи в гробищния парк. Тя е на стойност 233 333 лв. без ДДС. По нея продължава работата по ул. „Преслав“, където предстои асфалтиране на платното и оформяне на тротоари. Част от тази обществена поръчка е и ремонтът на прилежащи на ул. „Симеон“ подходи към гаражи.

Към финала си е и третата активна към момента обществена поръчка, която Общината реализира за подобряване на пътната инфраструктура. Днес започна изграждането на общо осем повдигнати пешеходни пътеки основно ремонтираните бул. „Априлско въстание“ в участъка от ул. „Пета“ до ул. „Перистър“ и на бул. „Странджа“ от ул. „Добруджа“ до ул. „Дунав“ в Разград“. Седем от повдигнатите пътеки са по бул. „Априлско въстание“, а една – по ул. „Странджа“. През следващата седмица започва полагането на маркировката на новоасфалтираните участъци. Стойността на обществената поръчка е 1 583 333,33 лв. без ДДС.

Като част от инвестиционната програма на Община Разград за настоящата година до 25 октомври се приемат оферти за обществена поръчка с предмет „Извършване на ремонт на улица „Перистър“ и път в местност Пчелина – гр. Разград“ с прогнозна стойност 175 000 лв. без ДДС. Предстои асфалтиране и на още две натоварени улици в града – „Юмрукчал“ и „Любен Каравелов“. То ще се извърши със средства от очаквани икономии от планирани средства за целева субсидия за капиталови разходи – 141 600 лв., решението за това бе взето на сесията на Общинския съвет в Разград на 19 октомври.

С ремонта на ул. „Странджа“, включващ и изграждане на кръгово кръстовище до магазин „Билла“, който завърши по-рано тази година, общата стойност на ремонтите на улици в населените места в община Разград през 2021 г. надвишава 3 милиона лева без ДДС.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Изграждат повдигнати пешеходни пътеки по бул. „Априлско въстание“ и ул. „Странджа“ в Разград”

  1. Нямам думи, на нещо направено очевидно добре, да се ” Из….реш на ометеното” както казваше баба ми, и да очакваш че по този начин ще се спазват правилата от хората, това е малоумщина, или идиотщина, а още по вероятно е да е некомпетентност, което е най лошото от всичко изброено. Ако си мислите че от бабун до бабун не могат да се вдигнат 140км_h. от “рейсърите”жестоко се лъжете. Много по удачно и за дълго време превантивно беше, да се поставят камери около тези места в града, а те не са толкова много. Сега отново ще се налага на шофьорите скоростта от 50 да се намалява до около10/15 км§h. или напълно спиране на автомобила, съответно тръгване от първа скорост, износване на спирачките , увеличаване на полюциите(замърсяването на въздуха), увеличаване на разхода ха гориво, а се борим за намаляване на емисиите, на излишното разхищаване, излишни ремонти и т.н. да не говоря за нервите и драстично увеличаваща се агресия, и тези дребни нещица имат пръст в това. Общинари мили, моля ви замислете се над написаното, то който си кара разумно и нормално пак ще го прави, а другите с нищо не можем да им помогнем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.