Иво ДИМИТРОВ: 3000 лева на човек за пострадалите от локдауна

ХОРАТА И БИЗНЕСА ЧАКАТ ОТ ДЪРЖАВАТА ПОМОЩ, А НЕ ЛЪЖИ ЗА ИЗМИСЛЕНИ ВАКСИНИ

Преди няколко дни в Разград дойде Бойко Борисов и обеща тукашна фирма да залее в скоро време световните пазари с ваксини срещу COVOD-19. Без да иска или нарочно  правителственият пресцентър сбърка името на завода, в който щели да се случват чудесата. Премиерът пък развърза торбата с лъжите пред публика от двама гербери,  които за пореден път искат да стават депутати.

Ясната цел: да се отклони вниманието от икономическия колапс, в който неадекватната политика на ГЕРБ бута всеки ден страната.

И за това не само в Разград, но и в цялата държава  министър-председателят се крие от хората, защото лъсна истината за некомпетентността на ГЕРБ, която доведе и хората, и фирмите в нашия град и в цялата страна до там да изнемогват, сгърчени от поредния локдаун. На тях ГЕРБ не казва нищо.

Няма и да каже, защото властта не прави нищо друго освен да крадe. От телевизора  се леят обещания за някакви милиони, но засега сме видели част от тях, складирани в чекмеджето на Борисов. Къде са другите откраднати от нас пари, бъдещите разследвания ще покажат.

От 30 години се занимавам с частен бизнес. Знам колко е трудно на предприемачите в днешно време. Хаотичните  действия на ГЕРБ в условията на ковид кризата  пораждат страх и несигурност у хората и бизнеса. България е на последно място в ЕС по ниво на подкрепа на пострадалите от локдауните фирми и техните служители. Както във всички сфери на управлението, така и в икономическата липсва ясна и точна стратегия за преодоляване на кризата. И това вече не трябва да се търпи.

Ние от „Демократична България“ настояваме спешно да се приложат  мерки, които ще дадат глътка въздух на  заплашените от фалит и безработица.

 • спешна инжекция от 3000 лева на човек за служителите във фирми, затворени с административна забрана;
 • помощ 80/20 за средните предприятия;
 • помощ 90/10 за микро- и малките фирми;
 • намаляване с 1/3 на осигуровките за всички малки и средни предприятия до края на 2021 година;
 • 50 хиляди лева за малки и средни предприятия, готови да дигитализират бизнеса си;
 • 3 години без данъци и осигуровки за иновативни стартиращи бизнеси;
 • намаляване на данък общ доход за хората с ниски доходи и въвеждане на необлагаем минимум от 500 лева месечен доход.

Тези действия трябва да се предприемат възможно най-бързо след изборите. Няма време за губене, защото ще загубим бъдещето! Ние от „Демократична България“ сме готови да реализираме тези мерки още в първите дни на новия парламент.

Ще направим така, че парите от ЕС да се насочат директно към засегнатите от ковид кризата групи. Ще действаме бързо, решително и компетентно.

Нашият „План за рестарт на правовия ред и радикална модернизация“ е подготвен от 120 експерти и практици от всички сфери на обществения живот. Той има амбицията да превърне България  в най-доброто място за отглеждане на деца в Източна Европа, защото само така ще можем да върнем младите у нас и да спрем обезкръвяването на страната ни.

Аз съм от Разград и целият ми живот е минал пред очите на хората от нашия град. Като водач на листата на „Демократична България“ мога да гарантирам, че ние не искаме  гласа на избирателите, за да влезем в парламента, където да си осигурим тлъсти заплати и евтини кюфтета. Колегите ми и аз сме доказали, че можем да си изкарваме прехраната въпреки геноцида на ГЕРБ спрямо бизнеса.

Ние искаме доверие, за да помогнем за изваждането на България от задния двор на Европа, където я натикаха Борисов и неговата клика. Да възстановим правовия ред в държавата и да създаваме закони, които да движат обществото напред  в дигиталната епоха.

Заедно можем повече!

Иво ДИМИТРОВ, водач на листата на „Демократична България“ в Разград

/Платена публикация/

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

One Reply to “Иво ДИМИТРОВ: 3000 лева на човек за пострадалите от локдауна”

 1. Програмата е общи приказки, като на всички участници в изборите.
  Депутатите правят законите и трябва да лобират за проекти по еврофондовете, да се реализират в разградска област,за да се подобри живота на хората в областта. Само с детки площадки и фитнеси на открито не става.
  Има 50-60 милиарда лева за усвояване.
  Вие за какво ще лобирата???
  Трябва депутатите от Разг. област от различните политически сили да работят ЗАЕДНО!!!
  Сега е всеки е срещу всеки. Орел, рак и щука!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.