Ива Митева: Няма нужда депутатите да имат Великденска ваканция

“Няма нужда депутатите да имат Великденска ваканция”. Това каза новият председател на Народното събрание Ива Митева пред журналисти след Председателския съвет.

Митева сподели, че се чувства все по-добре в новата среда и смята, че нещата ще ставата все по-добре. “Съжалявам за притеснението ми и объркването ми, но аз съм наистина нова от тази страна на процеса”, каза тя и допълни, че когато си експерт нещата са много по-различни и сега, когато си от другата страна – напрежението наистина е много високо.

По думите й, още сутринта е разпоредила да й се подготви писмо за пълна публичност и прозрачност за работата на Народното събрание и ще го подпише. В него журналистите ще имат достъп до всички части на сградата на НС при спазване на противоепидемичните мерки. Тя е разпоредила и поставяне на дезинфектанти.

“Ще внесем проект Великденската ваканция да бъде отменена. Смятаме, че парламентът трябва да заседава – още повече, че става дума за два дни след официалните празници”, каза още тя и допълни, че са били обсъдени създаването на първите комисии.

По думите й, трябва да има Комисия по правни въпроси, Комисия по бюджет и финанси и може би здравна комисия. Тя каза, че не е член на партията “Има такъв народ”, а е експерт.

Dariknews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.