Иван Гешев: Механизмът на измамите е създаване на фалшиви документи за несъществуващ трудов стаж

 „Механизмът на измамите е създаване на фалшиви документи за несъществуващ трудов стаж, за да се получи максимална пенсия” това каза в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ зам.-главният прокурор Иван Гешев, по въпроса с източването на пенсионните фондове в НОИ-Силистра.

По думите му, за разкритата схема в НОИ-Силистра ще бъдат привлечени шест лица. Ще им бъдат предявени обвинения за участие в организирана престъпна група, като се очаква да бъдат събрани достатъчно доказателства и за длъжностно престъпление.

Гешев посочи, че засега не може да се каже, какви са щетите, нанесени на държавата от престъпната група, но предположи, че ще са значителни, тъй като тя е действала от дълго време.

По случая с издирваните бизнесмени Ветко и Маринела Арабаджиеви, зам.-главният прокурор обяви, че те са задържани, след като е било оказано съдействие от испанските власти.

„Разчита се на конкретни данни, а не на медийни публикации”, изтъкна Иван Гешев.ы”Основната причина да бъдат задържани е българската полиция и българската правоохранителна система”, каза още Иван Гешев.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.