Ивайло МИРЧЕВ: Отказът на Общината да разреши отваряне на аптека в Самуил е типичен пример как работи „Моделът ДПС“

„Отказът на Общината да издаде разрешително да д-р Бюлент Шефкъ да открие аптека в Самуил е типичен пример за това как работи „Моделът ДПС“.

Как може да бъде ударен някой, как може да му бъде попречено. Няма друго, освен политическо, обяснение на този акт. Защото на предишните местни избори д-р Шефкъ бе кандидат за общински кмет от „Демократична България“.

Ние сме тук, за да подкрепим един от най-добрите лични лекари в общината в борбата му срещу местната администрация, която му пречи да развива своя бизнес, но и лишава 5000 души, жители на общината, от достъп до лекарства“. Това заяви днес водачът на листата на коалиция „Демократична България“ в 18-ти Разградски многомандатен избирателен район Ивайло Мирчев за изборите на 2 октомври.

Д-р Бюлент Шефкъ е роден в Самуил, общопрактикуващ лекар в селото е от 2014 г. Купува сграда срещу тази на Общината. Ремонтира я,  там регистрира лекарската си практика. Иска да отвори и аптека, място има. През 2020 г. починала аптекарката и аптеката, отворена още през 60-години в селото, затваря. Д-р Шефкъ подава документи в Общината да открие своя аптека. И… тогава удря на камък. Опитът му в европейска община да има аптека досега среща тотален отпор от местната администрация.

„Общината отказа. Водят се дела. Излизат с тезата, че сградата не съществува. А е построена през 1985 година. Нямал съм право да се  присъединя към канализацията от несъществуваща сграда. Но по проект тук са заложени пет сгради с общо разрешително. Останалите може да се включат в канализацията, тази – не. Не ми се вярва по времето на комунизма да се е строяло без разрешително за това,“ разказва д-р Шефкъ.

„Пречките са политически, преди три години бях кандидат за общински кмет от „Демократична България“. И спънките започнаха,“ категоричен е д-р Шефкъ.

„Ние от „Демократична България” ще направим всичко, каквото е нужно, д-р Шефкъ да отвори аптека и да не се налага хората от общината да пътуват до Разград за лекарства, а да могат да си ги набавят от тук. Защото работата на политиците е да работят за доброто на хората. Когато някой като д-р Шефкъ иска да направи нещо добро за общността, при това без да иска ресурс от никого, кметството не трябва да го спира, каквито и да са политическите разбирания и пристрастия“, каза Ивайло Мирчев. И обяви какво следва от тук насетне: „Официално запитване до кмета какви са причините за отказа и докато не получим задоволителен отговор и не решим проблема, няма да спрем. Защото не става дума за ресторант или игрална зала, а за аптека, достъпът до която може да бъде и животоспасяващ. И тук няма място за няма политика“, категоричен бе Ивайло Мирчев.

„Ето такива нещо ме мотивират да занимавам с политика, от която нямам никаква нужда. Имам бизнес, но не мога да остана безучастен точно към ей такива неща. В аптеката в моето село Брестовене моя работничка влиза, но и казват: „Щом знаеш много и гласуваш /в случая – за мен/, хайде, оправяй се!“. Ако и нас ни няма, и остави тези хора да правят каквото си искат,  докъде ще стигне държавата? Ако си мислят, че така ще ни спрат, нямат никакъв шанс. Защото тези неща ме амбицират още повече да се занимавам с политика, за да няма подобни неща“, заяви третият в листата на „Демократична България“ Нихат Расим.

Своята позиция по казуса изрази и вторият в листата – Огнян Обрешков. „Случващото се в Самуил е ярък израз на принципа „Разделяй и владей“. ДПС е доказала в годините назад, че го владее. А сега го прилага спрямо д-р Шефкъ. Това за нас е недопустимо и то трябва да бъде прекратено. Не само в Самуил и в областта, а и в цяла България“.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.