Зелено лицемерие: Зареждат електромобили за министри от ЕС с дизелови генератори

В началото на февруари министрите на външните работи и здравеопазването на страните членки на Европейския съюз пристигнаха в Лион за работна среща.

Пътуванията бяха направени с електрически превозни средства за добрата екологична кауза, съобщава местното издание Le Progres, цитирано от “24 часа”

Френското председателство на ЕС изисква от участниците да използват само електрически автомобили за различните пътувания между летището и местата за срещи и във втория по-големина град във Франция бяха предоставени около 50 електрически коли за нуждите на политиците.

Организаторите осъзнали в последния момент за един основен проблем – липсата на достатъчен брой зарядни станции. Те излезли от ситуацията, доставяйки дизелови генератори, с които зареждали батериите на електрическите автомобили.

Това не е прецедент. Преди няколко години генераторите, използвани за зареждане на захранваните с батерии болиди в шампионата на Формула Е, предизвикаха сензация. Този път обаче историята засяга същите тези институции, които искат да наложат електрическата енергия в автомобилите със закон.

Dnes.bg

Hits: 62

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.