Здравко Душков организира състезанието „Левски скок“ и в Кипър

Неуморният Здравко Душков разшири географията на организирано от него и Училищен спортен клуб „ОУ „Васил Левски“ – Разград уникално състезание за ученици „Левски скок“.

На тренировъчното игрище на ФК „Анортозис“ бяха над 300 деца, родители и гости от трите града. Състезанието бе открито с  рецитал и патриотични слова  за делото на Апостола на Свободата и неговите завети.

В състезанието „Лъвски скок“  участваха 120 деца / по протоколите/  от 6 до 14 годишни и някои родители. Най- добрите – класирали се до трето място, бяха наградени с медали с образа на Васил Левски. Връчиха  ги директорката на училище „Родна стряха“ Калинка Панчева и Здравко Душков.

След награждаването всички вкупом изразиха желанието си състезанието с девиз: „Дела трябват, а не думи“ да се превърне в традиция в Кипър с участието на всички български училища на острова.

С посвещение към децата и учителите им на директорката на училището домакин бяха подарени албуми и материали за исторически забележителности на Разград и Лудогорието от областния управител Гюнай Хюсмен и кмета на Разград д-р Валентин Василев.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.