За трета поредна година отборът на ОУ „Васил Априлов“ – Исперих победи в областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

Областно състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” се проведе на базата на „Аварийно-спасителния отряд” в Разград.

Официален старт на надпреварата дадоха директорът на РДПБЗН комисар Емилиян Станев и зам.-областният управител Надя Йорданова. На състезанието присъстваха директорът на ОД на МВР-Разград старши комисар Диян Симеонов, зам.-директорът комисар Иван Игнатов, началникът на РУО Ангел Петков и председателят на БЧК д-р Милена Кехайова.

Участваха 8 отбора от общините Цар Калоян, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Разград. За първи път община Исперих се представи с два отбора. Участниците на възраст от 6 до 8 клас демонстрираха практическите си умения в обособени 4 учебни центъра, всеки с по няколко модула: защита при бедствия; защита при промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване и биологични агенти; пожарна безопасност и първа помощ.

Учениците решаваха и писмен тест с теоретични казуси. Целта на състезанието бе да се провери нивото на знанията за поведение и действие за защита при различни видове бедствия, пожари и промишлени аварии, придобити през основния курс на обучение в системата на средното образование и да се популяризира дейността на ГД „ПБЗН“ сред подрастващите. Участието в състезанието е отборно. Всеки отбор се състои от четирима състезатели и един ръководител – педагог. На първо място се класира отборът, получил най-много точки от сбора на точките от теоретичния и практически изпит.

И тази година първенец в надпреварата стана отборът на ОУ „Васил Априлов” – Исперих с комплексен сбор точки 243. С 226 точки на второ място се класираха децата, които представиха община Лозница. Трето място с 216 точки зае тимът от Разград. Наградите на победителите – купи и грамоти връчи комисар Емилиян Станев. За всички участници бяха осигурени раници, тениски, шапки и химикали с логото „Млад спасител“.

/e-Razgrad/

Hits: 8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.