За седмица ще се продават само дневни и седмични винетки

До приемането на поправките в закона, с които се отлага въвеждането на ТОЛ системата, ще се продават само дневни и седмични винетки за тежкотоварните автомобили.

Това стана ясно от думите на регионалния министър Петя Аврамова в Народното събрание, след като бе привикана от левицата да даде информация за спирането на продажбата на едномесечни електронни винетки.
Според Аврамова това ще продължи около седмица, тъй като тя очаква до 23 юли отмяната на ТОЛ системата да мине на второ четене в пленарната зала и законът да бъде обнародван. Тя настоя, че превозвачите са информирани за това и призова да не се създава излишно напрежение.
“АПИ, изпълнявайки закона, е спряла продажбата на винетки с 1-месечно действие. Очакванията са до 23-и, вторник, законът за отлагането на ТОЛ системата да бъде обнародван. Моята молба е да не създаваме излишно напрежение за 1 седмица, за която превозваческият бранш е информиран и знае, че по негово искане отлагаме ТОЛ системата. Има период от 1 седмица, в който ще се купуват седмични винетки”, обясни Аврамова.
Тя добави и че тези, които са закупили месечни винетки с отложен старт, ще могат да ги използват.
ТОЛ системата трябваше да тръгне от 16 август, но с поправки на първо четене в Закона за пътищата въвеждането й бе отложено. Очаква се утре парламентът да разгледа поправката и на второ четене.
Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.