За да има утре

Днес завърши проектът „За да има утре: Осъзната реалност“.По него работи инспекторът от Детската педагогическа стая Надежда Обрешкова и учениците от горен курс в СУ „Христо Ботев“ в Цар Калоян. Целта на проекта е превенция срещу агресивното поведение на подрастващите. Това съобщиха от пресцентъра на МВР в Разград.

За представянето на колажите на тема „Аз и другите“ всеки клас бе излъчил отбор-говорител, който разказваше за идеята и показваше това, което заедно са сътворили.

„Бъди промяната, която искаш да видиш в света“ – плакат с този надпис посрещна учениците от 8 до 12 клас, дошли да видят колажите срещу агресията, изготвени от техните съученици. Творбите бяха оценявани от началникът на Районното управление в Разград главен инспектор Станимир Станев, секретарят на община Цар Калоян Шукри Джанферов и инспекторът от Детска педагогическа стая Тезджан Бошнакова.

Членовете на журито бяха силно затруднени да класират творбите. В крайна сметка съревнованието спечелиха учениците от 9 клас, които получиха грамота и парична награда от 100 лв. На второ място се класираха 11 клас, а на трето – 8 клас, съответно с награди от 80 и 60 лв. Двете поощрителни награди от по 30 лв. отидоха при 12 и 10 клас. Всички участници в проекта получиха раници. Финансовата подкрепа бе оказана от ръководството на Община Цар Калоян.

/e-Razgrad/

Hits: 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.