Започна подготовката за основен ремонт на ул. „Ивайло“

Започна подготовката за извършване на ремонт на ул. „Ивайло“ в Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Дейностите стартират след провеждане на обществена поръчка за основен ремонт на ул. „Ивайло“ в  Разград в участъка от бул. „Априлско въстание“ до ул. „Юмрукчал“. Фирмата изпълнител ще извърши ремонтните дейности за 1 103 900 лв. без ДДС.

Днес бе открита строителната площадка на обекта и започва да тече срокът за изпълнение на обществената поръчка – 80 календарни дни. Работниците маркираха и рязаха стария асфалт, предстои премахване на старите бордюри, на мантинелите, за да може да преминава техниката, необходима за следващи етапи от ремонта. Предвижда се подновяване на съществуващите тротоари и банкети, както и асфалтиране на участъка от 1600 м.

В началото на участъка за ремонт от кръстовището с „Априлско въстание“ бе поставена информационна табела за началото на ремонта, както и пътни знаци, сигнализиращи за това. Засега участъкът няма да бъде затварян за движение, но ще има временни ограничения на движението. Улицата ще бъде затворена за движение единствено  когато започне полагането на асфалтовата настилка.

Междувременно започна асфалтирането на поредните участъци от пътната настилка, в които бяха подменяни водопроводи в изпълнение на проекта за реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на Разград. До края на седмицата се очаква да бъдат асфалтирани участъци от улиците: „Странджа“, „Криволак“, „Родопи“, „Охрид“, „Прилеп“ и „Китка“, след което се продължава с асфалтиране и на участъка от ул. „Перистър“, където също бяха подменени водопроводи.

/e-Razgrad/

Hits: 19

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.