Основен ремонт на покрива на сградата на Община Разград

Започна основен ремонт на покрива на административната сграда на Община Разград, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Дейностите се извършват от фирма „САВ-Разград“ООД след обществената поръчка за неотложния ремонт, който трябва да възстанови и подобри експлоатационните  качества на покрива на сградата и цялостното нейно състояние. Стойността на обществената поръчка е 120 800 лв. Срокът за изпълнение – 90 календарни дни.

Сградата на Общинската администрация е изградена и въведена в експлоатация през 1984 година и със сутерена е 12-етажна, изпълнена е по системата Пакето-повдигащи плочи. Покривът на сградата е плосък с вътрешно отвеждане на водата, като в  покривът е покрит с поликарбонатни плоскости, монтирани на метална конструкция. Плоският покрив е изпълнен с два пласта хидроизолационна битумна мушама. Бордовете на покрива са обшити с поцинкована ламарина. Има изградена гръмоотводна инсталация, която на места е повредена. На борда на покрива от всички страни има монтирана метална конструкция, използвана преди години за електронен вестник. На места конструкцията създава прагове за водооттичането. Част от хидроизолацията на покрива е компрометирана, металните конструкции на места са корозирали.

Сред дейностите, които предстои да се извършат, са: премахване на съществуващото покритие от поликарбонатни плоскости и монтиране на нови непрозрачни термопанели  с дебелина 10 см; ревизия на покривната метална ферма, изграждане на нова двускатна метална конструкция за монтажа на термопанелите, като при оразмеряването им се има предвид потенциално тегло на соларна инсталация; премахване на армираните стъкла и осветителините тела на тавана; изграждане на нов окачен таван с вградени 25 LED осветителни тела и нова ел.инсталация.

Още снимки вижте ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 56

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.