Започна асфалтирането на улиците след ремонта на водопроводите в Доброшката махала

От ул. „Велес“ започна асфалтирането след ремонта на водопроводите в Доброшката махала.

От пресслужбата на Община Разград припомнят, че подмяната на водопроводните в района е част от изпълнение на строително-ремонтни работи по договор от обществена поръчка с предмет „Реконструкция на улични водопроводи и сградни водопроводни отклонения в югозападната част на Разград“. Проектът стартира през февруари с осигурено от държавния бюджет финансиране на 50% от необходимите средства за целия обект – 2 652 569 лв. Трасето по проекта е 12 км. водопроводи заедно с още около 10 км. сградни отклонения за близо 500 адреса. Подмяната на водопроводите бе наложителна, тъй като в тази част от града за последно са подменяни водопроводи в началото на 70-те години на 20 век, съоръженията са амортизирани, авариите – чести и загубите на вода са над 70%.
През последните седмици заради работата по проекта се наложи временно спиране на водоподаването, както в ремонтираните улици, така и в съседни участъци, за да бъдат свързани сградни отклонения и извършено прехвърлянето от стар към нов водопровод. За последен път ще бъде спряна водата във вторник, 15 август, за да бъде приключена работата по уличните водопроводи в района. Към момента работят и старият, и новият водопровод, когато всички бъдат прикачени към новия трябва да спрат авариите в района, обясняват изпълнителите на проекта. Новият водопровод е изпробван под високо налягане, направена е и дезинфекция.
Асфалтирането на разкопаните участъци ще се извършва с два пласта асфалт. То започна от ул. „Велес“, ще продължи по ул. „Странджа“ нагоре от кръстовището с бул. „Априлско въстание“. Участъкът до кръстовището с „Велес“ ще бъде затворен до 24 август. След „Странджа“ ще се асфалтират: ул. „Лозенград“, „Охрид“, „Битоля“, „Китка“ и други. Очаква се асфалтирането на прокопаните участъци да приключи до 10 дни.
/e-Razgrad/

Hits: 22

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.