Започва ремонт на паркинги в жк „Орел“

Започна подготовката за ремонт НА шест паркинга в западната част на жк „Орел“, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Дейностите са част от обществена поръчка с предмет „Извършване на текущ ремонт на улици, паркинги и подходи в община Разград по обособени позиции”. Общата стойност е над 800 000 лева. Ремонтът на паркинги в „Орел“ е част от обособена позиция 1 по обществената поръчка, в нея са включени общо 10 обекта в различни райони на областния град.

Работата днес започна с почистване и фрезоване на паркингите от южната и източната страна на блок 4. Ще бъдат ремонтирани и паркингите: до блок 12, пред и зад блок 11, както и още един паркинг. Общата площ на паркингите е 5401 кв.м, плюс подходите към тях с площ 400 кв.м.

Община Разград апелира към гражданите, живеещи в тези райони, по време на ремонтите през тази и следващата седмица, да не спират автомобилите си на паркингите, които подлежат на ремонт.

По тази обособена позиция започна и ремонт на тротоара по ул. „Ивайло“ около ДГ „Славейче“ и ДЯ „Слънчево детство“. След сигнал от граждани бе установено, че за преминаването на пешеходци е необходимо дъгата на тротоара пред детската градина да бъде разширена от 53 на 93 см и е започнала подготовката за извършване на корекцията.

Останалите обекти от обособената позиция са: ремонт на ул. „Софроний Врачански“; ремонт на бул. „Бели Лом“ от паркинга на бл. Чайка до кръстовището с ул. „Н. Икономов“; ремонт на бул. „Бели Лом“ от кръстовището с ул. „Н. Икономов“ до кръстовището с ул. „Любен Каравелов“; ремонт на паркинга от източната страна на спортна зала „Абритус“; асфалтиране на ул. „Мебелна“; изграждане на пет неравности за ограничаване на скоростта на територията на Бизнес зона „Перистър“; обособяване на паркинг на ул. „Мебелна“ и изграждане алеи в Нов гробищен парк.

По втората обособена позиция се предвиждат ремонти на улици в населените места на територията на община Разград: селата Балкански, Благоево, Гецово, Дряновец, Дянково, Киченица, Мортагоново, Осенец, Островче, Побит камък, Пороище, Просторно, Радинград, Раковски, Стражец, Топчии, Ушинци и Ясеновец.

/e-Razgrad/

Hits: 31

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.