Започва ремонт на още три детски градини в Разград

Проектът стартира миналата година с първа копка на нов физкултурен салон в двора на Езиковата гимназия

Строително-ремонтни дейности за подобряване на енергийната ефективност на сградите, за изграждане на достъпна архитектурна среда и реконструкция на дворните пространства, ще започнат в детски градини „Приказка“, „Митко Палаузов“ и „Шестте ястребинчета“ в град Разград, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Символичен старт на строителните дейности във всяка градина ще бъде поставен с церемонии за първа копка:

– 30.08.2019 г. (петък), 11:00 часа – Детска градина „Приказка“;

– 02.09.2019 г. (понеделник), 11:00 часа – Детска градина „Митко Палаузов“;

– 02.09.2019 г. (понеделник), 14:00 часа – Детска градина „Шестте ястребинчета“.

Детските градини са част от общо дванадесетте обекта по проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на Разград“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., който има за основна цел модернизирането на образователната инфраструктура и подобряване качеството на образованието в община Разград.

Целият проект за Разград е на обща стойност 9 897 137 лв. с продължителност 30 месеца за ремонт на сгради и дворните пространства на още 11 обекта от сферата на образованието: детските градини „Славейче“, „Райна Княгиня“, „Зорница“, „Митко Палаузов“, „Шестте ястребинчета“, „Незабравка“ и „Приказка“, детска ясла „Слънчево детство“, училищата „Екзарх Йосиф“ и „Н. Й. Вапцаров“, както и изграждането на нов физкултурен салон, който вече се строи в двора на Езиковата гимназия, но ще се ползва и от децата в ОУ „Н.Й.Вапцаров“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.