Започва ремонтът на моста до Икономиката

На 16 май, вторник, започва ремонтът на пешеходния мост до ПГИ „Робер Шуман“ в Разград, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Ремонтът е след проведена обществена поръчка за това след като експерти от Общината констатираха след проучване на място дефекти по съоръжението с интензивен пешеходен поток. Изготвено е конструктивно становище от инженер конструктор с актуално удостоверение от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране.

Целта на ремонта е да се укрепи конструкцията на сега съществуващия пешеходен мост, в т.ч. устои и подходи към него, като за целта се предвидят необходимите укрепващи съоръжения, при необходимост изместване на съществуващи комуникации, реконструкция и ремонт на стълби, парапети, връхни настилки. Сред целите на ремонта е и да се осигури достъп в обхвата на проекта на граждани в неравностойно положение и майки с детски колички до различните нива на връзки между южното и северно платно на бул. „Бели Лом“. Предвижда се изграждане на рампа за преминаване на колички от северната страна, откъм Икономиката. Ширината на моста ще остане в настоящите размери – 1,50 м.

Според договора на стойност 70 740 лева с фирмата изпълнител ремонтът трябва да приключи до 5 юни.

Реклама:

По време на извършване на ремонта – от 16 май до 5 юни – преминаването по моста няма да е възможно, поради което учениците от близките училища, както и гражданите, живеещи или работещи в района, могат да използват намиращите се в близост два масивни моста – на ул. „Странджа“ до OMV и до бившия „Мескомс“, където ул. „Перистър“ преминава в ул. „Добруджа“.

/e-Razgrad/

Hits: 71

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.