Започва ремонтът и на Детска градина „Райна Княгиня“

Кметът на Разград д-р Валентин Василев и областният управител Гюнай Хюсмен дадоха старт на ремонта на Детска градина „Райна Княгиня“.

В официалната церемония се включиха зам.-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, председателят на ОбС Надежда Радославова, зам.-областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов и началникът на РУО Ангел Петков.

„Тази детска градина преди 35 години изглеждаше по същия начин, тук нищо не е правено, но сега тази сграда ще се промени видимо, а условията в нея ще се подобрят многократно“, каза в приветствието си В.Василев.

Своите поздравления поднесе и Гюнай Хюсмен.

Менчето с вода, за да върви работата по-леко, плиснаха заместник-кметът Галина Георгиева и директорът на детската градина Ивалина Русинова.

Строителните дейности се финансират в рамките на проект за ремонт, обновяване на материално-техническата база и за енергийна ефективност в образователните институции в Разград. Припомняме, че миналата седмица започна ремонтът на Детска ясла „Звездици“.

За 150 дни ще се постави външна изолация на стените, допълнителен топлоизолационен слой на покрива, прозорци с нова PVC дограма. Ще бъдат подменени настилките в стаите и занималните. Ще бъде изградена нова отоплителната инсталация, а на покрива ще монтират соларни панели. Ще се бъдат подменени настилките в двора и кътовете за игра. Като всичко това ще бъда съобразено с изискванията за достъпна архитектурна среда.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.