Започват номинациите за „Спортист на Община Разград – 2023“

Започват номинациите за 2023 г. за участие в традиционната класация на най-добрите спортисти на Община Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Бланките, които ръководствата на спортните клубове трябва да попълнят със своите предложения, са публикувани на интернет страницата на Община Разград в секция „Спорт“. Там могат да се видят и утвърдените Правила за условията, критериите и механизма за определяне на 10-те най-добри спортисти, най-добър отбор, най-перспективен млад състезател и най-добър треньор за 2023 година. Публикувана е и заповедта, с която е определен съставът на деветчленна комисия от журналисти и спортни експерти, която извършва класирането след приключване на първоначалните номинации.

Спортните клубове, които са развивали активна учебно-тренировъчна и спортно-състезателна дейност на територията на община Разград, трябва в срок до 6 декември да подадат в деловодството на Общината или да изпратят на E-mail: obshtina@razgrad.bg попълнените бланки с предложените спортисти, отбори и треньори и приложените копия на протоколите от официалните първенства, доказващи техните класирания, заверени „вярно с оригинала“.

От Общината припомнят, че в категорията „Най-добър спортист на 2023 г.“ клубовете, развиващи индивидуални спортове, могат да правят по 2 номинации, а тези от колективните спортове – по 1 предложение или по 2, но само ако двамата спортисти са направили своите постижения в различни възрастови групи.

По едно трябва да са предложенията от всеки клуб за другите три категории: „Отбор на годината“, „Треньор на годината“ и „Най-перспективен млад състезател“. За последната категория изискването е номинираният да е до 14-годишна възраст.

След обобщаване на предложенията, до 8 декември деветчленната комисия ще извърши класиране в четирите категории и ще излъчи победителите. В категорията „Най-добър спортист“ се оформя десетка, в категорията „Най-добър треньор“ победителите са двама – за индивидуален и колективен спорт, а в другите две категории – по един.

Официалната церемония по награждаването ще е на 15 декември.

/e-Razgrad/

Hits: 35

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.