Заловиха убиец след 40 години бягство

Заподозрян за убийство във Флорида, участвал три пъти в “Най-издирваните в Америка”, беше арестуван след близо четири десетилетия бягство.
Доналд Сантини, на 65 години, е използвал 13 псевдонима, за да избегне арест за убийството на 33-годишна жена от Флорида през 1984 г., съобщиха властите. По време на ареста той е бил председател на местен съвет по водите в Калифорния.
Сантини е екстрадиран във Флорида, където му е повдигнато обвинение в убийство.
Той е издирван за убийството на Синтия Ууд, тогава 33-годишна жена, която се развеждала със съпруга си. Той е последният човек, видян с нея на 6 юни 1984 г., преди детективите да открият тялото ѝ, удушено и захвърлено в канал.
“Арестът на Доналд Сантини слага край на един отдавна отлаган случай и осигурява справедливост за жертвата и нейното семейство след близо четири десетилетия чакане”, се казва в изявление на шерифа на окръг Хилсбъро, Флорида, Чад Хронистър. Властите съобщиха, че той е бил идентифициран като заподозрян малко след убийството и веднага е избягал от окръг Хилзбъро.
Сантини се е появявал няколко пъти в телевизионното предаване “Най-търсените в Америка” – през 1990 г., 2005 г. и 2013 г.
Много агенции, включително ФБР, са работили интензивно по този “студен случай” в продължение на години. Издирването отвежда следователите в Тексас, Калифорния и дори в далечен Тайланд, но без успех до тази година. Именно съвет от Регионалната работна група за издирване на бегълци във Флорида/Карибския басейн доведе американските маршали в окръг Сан Диего. Сантини е арестуван и обвинен в убийство от първа степен в Сан Диего, преди да бъде екстрадиран в затвора на окръг Хилсбъро в Тампа, Флорида, в началото на тази седмица.
Dnes.bg

Hits: 32

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.