Заловиха мъжа, блудствал с 14-годишно момиче до Икономиката

Разкрит и задържан за 72 часа е извършителят на блудствени действия с 14-годишно момиче в района на Икономическата гимназия в Разград в началото на декември.

Това обявиха на съвместна пресконференция днес районният прокурор Любомир Георгиев зам.-директорът на ОД на МВР комисар Константин Костов.

Публикации за забелязан подозрителен мъж в района на училището се появиха първо в социалните мрежи. Жалба в полицията е постъпила на 15 януари.

Разкрит е за пет дни оперативна работа. Задържаният е Октай З., 27-годишен от исперихските села, несемеен, работи в частна фирма в Разград. Бил е с абсолютно чисто криминално и съдебно минало. Пътувал е до работата си и обратно. Повдигнато му е обвинение за блудствени действия с непълнолетно лице със сила или заплахи, наказанието за което е лишаване от свобода от две до осем години. „Смятаме, че имаме достатъчно доказателства, че именно задържаният е извършителят на престъплението“, каза прокурор Георгиев. Заради тежестта и опасността на деянието, прокуратурата ще поиска постоянен арест. 72-часовото му задържане тече от 18.00 часа снощи.

Криминалисти са се самосезирали от написаното в социалните мрежи и са се захванали с разплитането на случая. А в хода на образуваното на 15 януари досъдебно производство са стигнали до авторите на постовете във социалните мрежи, със съдействие на част от тях – и до момичето, жертва на престъплението. А накрая и до извършителя. Разследването ще установява и доказва дали има и други случаи на насилника с други потърпевши.

Комисар Костов и прокурор Георгиев днес благодариха специално на съдействалите на разследването разградчани, сред които е имало и такива, които сами са потърсили полицията за разкриване на престъплението. Огромна работа са извършили и оперативните работници, разпитани са десетки хора, проверени са и десетки автомобили – там спират коли на преподаватели и на ученици от горните класове на гимназията, на работещи в отсрещната детска градина и родители на деца в градината.

Престъплението е подготвяно и обмисляно не ден и два. Доказано е, че задържаният е бил до гимназията не веднъж и два пъти от месец и половина по-рано. Заговарял е на случаен принцип момичета. Около 19 .00 часа във въпросната декемврийска вечер, е издебнал момент да няма свидетели, момичето да е само и го е завлякъл в още по-тъмното край пътечката между детската градина и реката в посока фирма „Металик“. Никъде в този район няма видеонаблюдение, което е било още едно предизвикателство пред криминалистите, категорични бяха днес комисар Костов и прокурор Георгиев

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.