Заловените за наркооранжерията в спортната зала на „Диамант“ остават постоянно в ареста

Разградският окръжен съд уважи исканията на Окръжната прокуратура в Разград и  взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на петимата обвиняеми, съпричастни към промишленото отглеждане на марихуана в наркооранжерия, базирана в цех на бившия завод „Диамант“, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Съдебните заседания са продължили до късно миналата вечер. С  определения съдът е задържал под стража Иван И., Пламен К., Пламен В., Сунай А. и Мирослав К.

На 24 февруари тази година е била разкрита наркооранжерията, която била  оборудвана с най-съвременна техника за промишлено отглеждане на марихуана – климатична, осветителна система и поливна система. В помещението били намерени 9 саксии с растения, достигнали зрелост, както и 500 грама марихуана, подготвена на продажба. Криминално проявените пласирали отглежданата дрога и в чужбина.

Целта на организаторите на наркооранжерията била да затворят производствения цикъл – от засяването на семената до продажбата на готовата марихуана. За да не се разнася специфичната миризма на конопа, стените и прозорците са били изолирани с фибран и опаковани с плътни найлони.

В пет населени места и в два автомобила са извършени претърсвания. При лични обиски на съпричастните към наркооранжерията и пласмента на производството й са намерени боен пистолет със заличени номера на Пламен К., картечен пистолет с патрони  е иззет от Мирослав, пневматична пушка. Мъжете са на възраст 23 – 38 години и са от различни населени места в България.

При полицейската операция, проведена под ръководството на Окръжната прокуратура, са иззети и електронна везна, семена, мелничка за мелене на конопа, компютри и флашки, както и още 10,2 грама канабис, разпределен в дози.

Определенията на Разградския окръжен съд подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.