Задържаха за постоянно изнасилвача на непълнолетната си братовчедка, който след това и я запали

По искане на Окръжна прокуратура – Разград съдът определи „задържане под стража“ за 25-годишния Ниязи Якуб от Цар Калоян, изнасилил своята непълнолетна братовчедка, причинил й множество тежки телесни повреди и опитал да я убие като я запали. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за това, че 16.11.2021 г. в Цар Калоян, в условията на опасен рецидив, е направил опит умишлено да умъртви своята ненавършила пълнолетие братовчедка, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за пострадалата, с особена жестокост и с цел да бъде прикрито друго престъпление. Отново в условията на опасен рецидив, е изнасилил момичето. Срещу Ниязи е повдигнато и трето обвинение за това, че е запалил къщата, в която непълнолетната живее.

От пресцентъра на Окръжния съд в Разград, припомнят, че момичета бе намерено в горящия й дом в изключително тежко състояние, веднага бе откарана в лечебно заведение в Русе, където са констатирани множество травми и изгаряния и реална опасност за живота й.

Работата по случая продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Разград. Извършителят на тежкото престъпление беше задържан за срок до 72 часа, след като се укриваше близо 24 часа.

Днес Окръжният съд на Разград наложи най-тежката мярка за неотклонение спрямо Ниязи Якуб и той остава в ареста. Сред мотивите на прокуратурата бе тежестта на наказанията, предвидени по закон за престъпленията, за които е обвинен 25-годишният мъж, и високата опасност той да се укрие и да избегне наказателно преследване.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.