Забраняват пътуванията из страната, затварят паркове и детски площадки, възрастните – на пазар от 8.30 до 10.30 часа

От полунощ в цялата страна на входовете на областните центрове ще има контролно-пропускателни пунктове и полицията ще пропуска хора само при неотложност – здравословни причини, по работа или за да се завърнат у дома.

Забранява се и посещението на паркове и градинки, спортни съоръжения на открити и закрити обществени места. На собствениците на кучета ще се позволява да разхождат домашните си любимци, но без да има струпвания.

Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев на брифинг след заседание на Националния оперативен щаб и министри. “Мерките засега са в рамките на извънредното положение и могат да бъдат удължавани”, каза той.

Причината за излизане от градовете ще се удостоверява със служебна бележка от работодател, медицински документ или документ за самоличност.

Също от утре (21 март) възрастните хора над 60 г. в цялата страна ще могат да посещават магазините за хранителни стоки и аптеките във времето между 8:30 и 10:30 часа, а в този интервал действа забрана за всички под тази възраст, се разбра от думите на здравния министър и председателя на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски. “Ако тези мерки не дадат достатъчно резултати, тогава може да се повиши рестрикцията”, каза Мутафчийски.

Ограниченията ще важат за периода на извънредното положение, което е със срок 13 април.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.