Жълт код за опасно ниски температури е обявен за цялата страна днес

Жълт код за опасно ниски температури е обявен за цялата страна днес, сочи информация на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще бъдат между минус 9 и минус 4 градуса, а максималните – между минус 4 и 1 градуса.

През следващото денонощие в страната ще продължи да нахлува студен въздух. Ще духа умерен, в Източна България и временно силен вятър. Ще остане предимно облачно и на места ще превалява сняг, по-значителен в Западния и Централния Предбалкан. Привечер от северозапад валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

Още през нощта срещу вторник вятърът ще отслабне и минималните температури ще се понижат на места до минус 15 – минус 17 градуса. Във вторник ще има разкъсана облачност, на места до слънчево време, но дневните температури ще останат отрицателни, съобщиха от института, цитирани от “Фокус”.

В сряда сутринта също ще е доста студено. От запад облачността бързо ще се увеличи и още преди обяд в западните райони ще завали сняг. В Източна България вятърът ще се усили. Дневните температури там бързо ще се повишат и към вечерта ще започнат валежи от дъжд и сняг.

В четвъртък вятърът отново навсякъде ще се ориентира от северозапад, като по-късно през деня и ще се усилва и ще застудява. В западната част от страната ще е почти без валежи. На изток ще превалява, като с понижението на температурите дъждът ще преминава в сняг. До края на деня валежите навсякъде ще спрат, ще започне и разкъсване и намаление на облачността.

Сross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.