Етиопия почита днес с ден на траур жертвите на самолетната катастрофа

Днес в Етиопия е обявен национален траур. Продължава издирването на черните кутии на самолета, който се разби със 157 души на борда. Продължава издирването на черните кутии на самолета, който се разби в Етиопия. Днес в страната е обявен национален траур.

Никой от 149-те пътници и осемчленния екипаж не е оцелял в самолетната катастрофа в Етиопия.

Хора от 35 националности са сред жертвите. Сред тях са 7 британци, 7 французи, 8 италианци и 18 канадци. 32 кенийци, 9 етиопци, 8 граждани на САЩ и 8 китайци също са загинали.

Възможно е сред жертвите да има и германски граждани. На борда е имало най-малко 12 служители на ООН. Днес знамената на сгради на ООН и агенции на организацията ще бъдат спуснати наполовина в знак на траур.

В телевизионно обръщение министър-председателят Абий Ахмед изказа съболезнования на семействата на жертвите.

Абий Ахмед, министър-председател на Етиопия: Правителството на Федерална демократична република Етиопия би желало да изрази своята тъга за семействата, близките и приятелите на етиопските граждани и другите пасажери от различни националности, които загубиха живота си, използвайки нашия самолет. По този повод искам да ви информирам, че ще ви държим в течение при нови разкрития.

Все още не са известни причините за катастрофата на самолета на Етиопските авиолинии. Машината катастрофира малко след излитане, на около 50 км югоизточно от етиопската столица. Старшият пилот изпратил сигнал за тревога и получил разрешение да се върне. След това международното летище в Адис Абеба загубило контакт с машината.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.