Екипът на Областния информационен център се срещна с представители на неправителствения сектор

Екипът на Областния информационен център – Разград проведе информационна среща на тема „Възможности за финансиране на НПО”.
Участваха представители на неправителствения сектор от различни сфери, общественици и граждани.
Експертите от ОИЦ представиха отворената за подаване на проектни предложения процедура „Активни и компетентни организации на гражданското общество за повишаване на добавената стойност на политиката на сближаване в България”. Тя се финансира от Програма „Техническа помощ” 2021-2027 г.
Стана ясно, че процедурата цели повишаване на административния капацитет на организациите на гражданското общество за укрепване прилагането на принципа на партньорство за изпълнението на програмите от Споразумението за партньорство, както и повишаване на гражданското участие и ангажираност при разработването, изпълнението, мониторинга и оценката на програмите от Споразумението.
Допустими кандидати са юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в обществена полза най-малко 2 години преди кандидатсването и разполагат с необходимия финансов капацитет за покриване на оперативните разходи.
Бюджетът на процедурата е 8,6 млн. лева за цялата страна. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един проект е 53 000 лева, като не се изисква собствено участие на бенефициента.
Сред допустимите дейности са: участие в разработването, изпълнението, мониторинга и оценката на програмите от СП, различни формати на обучения на служителите на кандидата и/или на членовете на управителните органи, вкл. в други държави-членки на ЕС, провеждане на събития за трансфер на знания и опит, придобити в рамките на проекта от служители и/или на членовете на управителните органи, провеждане на мероприятия с представители на местната общност и заинтересовани страни за изграждане на партньорства и др.
Крайният срок за кандидатстване е до 17:00 ч. на 28 ноември 2024 г. Подаването на проектните предложения става изцяло по електронен път.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.