Езиковата гимназия – на 138

Зам.-кметовете на Разград Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров бяха сред официалните гости на концерта по повод патронния празник на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ – Разград,съобщиха от пресслужбата на местната управа. Училището днес чества 138 години от основаването си.

От името на ръководството на Община Разград Д. Добрев отправи приветствие към учениците и учителите от Езиковата гимназия, връчи поздравителен адрес и саксийно цвете. Той заяви пред пълната зала на читалище „Развитие“, че достолепната годишнина говори за традиции, но ПГПЧЕ е известно и с това, че е училище на новостите, а с успехите му в челните редици в България се гордее не само училищният колектив, а и Община Разград. На учителите зам.кметът пожела резултатите на техните възпитаници да им дават още много поводи за удовлетворение, а на учениците –  да използват наученото в училище като трамплин за успехи в живота, да са смели и упорити, защото смелите и упоритите, които не се страхуват да се провалят и опитват, успяват и остават в историята като успешни хора.

Приветствие към учениците и учителите отправи и областният управител Драгомир Златев, а от името на началника на Регионалното управление на образованието Ангел Петков бе прочетен поздравителен адрес.

Директорът на гимназията Пейчо Георгиев благодари и на гостите, и на учителите в гимназията, но най-вече на учениците, които дават много поводи за гордост, издигат репутацията й. Той им пожела да бъдат себе си, да не се примиряват с несправедливостта и да предават на следващите поколения, че гимназията, която е благословена още при създаването си от патрона си Екзарх Йосиф, е територия на свободното слово и свободния дух.

Реклама:

В програмата с песни, танци и инструментални изпълнения участваха ученици от гимназията: Ивана Армен, Михаела Тодорова, Джансу Чакалова, Серай Сонай, Вокална група с ръководител маестро Красен Иванов, Пакизе Юсеинова, Надежда Дочева и Дея Куманова, Балетна формация към читалище „Развитие“, Савина Йорданова, Диляра Назиф и танцова група „Feel the beat“. Концертът завърши с общо изпълнение от участниците и публиката на Химна на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 198

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.