Дъжд, сняг и вятър в цялата страна

Облачен и предимно дъждовен ще е днешният ден. Валежи се очакват в цялата страна – преди обяд повече на север, а след обяд – на юг. Сняг ще вали по високите места на Западна България и в планините. Температурите през деня ще са между 3 и 8 градуса.

Предупреждения за опасно време има в 21 области на страната, сред тях и Разград. Там, където вали дъжд се очакват до 20 литра на квадратен метър за денонощието. Там, където вали сняг, включително и в Лудоторието, снежната покривка ще достигне между 5 и 10 сантиметра, в планините – до 15 сантиметра.

Силен вятър се очаква днес в областите около Черноморието, в Югоизточна България и в Югозападна България – в районите на Благоевград, Дупница, Кюстендил и Гоце Делчев. До края на седмицата дневните температури постепенно ще се повишават. Утре денят ще е с разкъсана облачност до слънчево време. В четвъртък отново очакваме превалявания в резултат на нов средиземноморски циклон. През почивните дни облачността ще се разкъсва и времето ще се установи сухо и топло.

Cross.bg

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.