До 20 февруари “Заедно в час” търси кандидати за учители от Разградско

Какво привлича успешни и мотивирани хора от различни професии да стават учители, лични истории от класните стаи и как всеки може да подкрепи положителното развитие на образованието в Разград са част от темите, които събитието “Ти си ключът за Разград” тази вечер от 18:00 ч. в Художествена галерия “Проф. Илия Петров”.

Организатор е фондация “Заедно в час”, която работи в региона на Разград от 2015 г. за осигуряване на равен достъп до качествено образование на всяко дете. На събитието ще присъстват представители на екипа на “Заедно в час”, настоящи учители и възпитаници на програмата, които продължават да работят в региона на Разград. Те ще разкажат своите истории, какво ги мотивира да влизат всеки ден в класната стая и с какво им помага участието в програмата. Всички присъстващи ще могат още да зададат своите въпроси и да научат повече за програмата за професионално и лидерско развитие и възможностите, които тя отваря.

Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация на този линк.

До 20 февруари всички желаещи да станат участници в програмата могат да кандидатстват с попълване на онлайн формуляр на сайта на “Заедно в час”.

Не е нужно кандидатите да имат педагогическа правоспособност и предишен преподавателски опит – тях участниците придобиват в рамките на програмата. Необходима е завършена минимум бакалавърска степен до септември 2019 г.

В Разградска област в момента като участници в програмата преподават четирима души, а трима възпитаници продължават да работят като учители в региона. През 2018 г. част от учителите в програмата от различни училища стартираха и специален извънкласен проект за развиване на умения на учениците, чиято цел е да ги подкрепи да бъдат по-успешни и осъзнати за собственото си развитие. През март предстои втора част от проекта, която ще предостави възможност на учениците да работят с ментори.

През годините възпитаници на “Заедно в час” са организирали и други разнообразни инициативи и програми за учениците – клуб по финансова грамотност, учебни ескейп стаи, летни училища и др. Дългогодишен корпоративен партньор на програмата в региона на Разград е и “Амилум България” ЕАД. “Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България”, която целенасочено инвестира в региона на Разград през проекти в различни сфери.

Подробна информация за процеса на кандидатстване може да бъде намерена на сайта на организацията.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.