Добрин ДОБРЕВ: Шок и недоумение!       

Тези дни, при срещи с избирателите, хората ми носеха специалния вестник, който нашите предизборни опоненти от “Продължаваме промяната – Демократична България” в хода на своята кампания разпространяват.

Истински шок и недоумение предизвика у мен последната страница. Имам предвид колонката с така наречената „фотозагатка“. Явно е, че става въпрос за мен. Не ми отне много време да се сетя за кой точно път с двете ивици пресен асфалт иде реч. Допълнително ме „впечатли” снимката! Тя трябваше да илюстрира моето спешно „предизборно“ асфалтиране. Същият кадър аз и други разградчани гледахме наскоро по една от българските телевизии. И той касаеше проблеми на улица в кв. „Драгалевци“- София, а не на местността Пчелина. И за да бъда по-конкретен – снимката в този предизборен вестник е на улица „Ненко Балкански”, кв. Драгалевци, гр. София.

Предизборната кампания е възможност всеки един от кандидатите да изложи вижданията си за управлението на общината и идеите си за нейното развитие, както и изпълненото до момента. Нека оставим настрана черния пиар, който водят не малка част от кандидатите. Но наистина олекваш, когато използваш откровена лъжа и измама по адрес на своя опонент, за да манипулираш общественото мнение в заблудата си, че така ще спечелиш няколко гласа. Не мога да разбера какви са подбудите на г-н Грънчаров и неговият екип да публикуват подобна евтина манипулация, но съм убеден, че разградчани могат да различат улица в гр. Разград от такава в кв. Драгалевци, София.

Аз водя позитивна кампания, обърната към хората. За мен не са присъщи обидите, използването на фалшиви новини и нападки. Не се притеснявам да заявя, че съм бил част от управлението на Община Разград през последните четири години, нито да говоря за постигнатото с екипа на общинска администрация и служителите в общинските предприятия. Още по-малко и за проблемите, които продължават да са нерешени.

Моят колега г-н Мирослав Грънчаров беше заместник-кмет на община Разград през изминалия мандат. В този смисъл той също беше част от управлението. Той отговаряше и ръководеше пряко важни ресори като „Общинска собственост“; „Обществен ред и охрана“; „Търговия“; „Земеделие“; „Устройство на територията и контрол по строителството“; Общинските предприятия: „Общински пазари“; Бизнес зона „Перистър“ и „Ремонтстрой“. Отговаряше за уличното осветление и кърпежа на дупките. Между другото, той често казваше: „За дупките в тази община отговарям аз“. С интерес изгледах част от неговите предизборни клипове и обещанията да разреши бързо и леко проблемите. Между другото, те и до сега бяха в неговия ресор. Какво му е пречело да ги реши бързо и леко през изтеклия мандат? Затова в тази кампания честно казвам на хората какво предстои, с кое е в състояние да се справи местната власт и с кое – не. Обещанията, които дава г-н Грънчаров в тази кампания и ангажиментите, които поема, са си негов проблем. Но лъжите – не.

Нека не позволяваме предизборната кампания да се употребява като обида към всеки един от нас, но и към нашите съграждани. Изборите ще отминат и за успешното управление на общината ще бъде нужен управленски екип, в чиято основа да стоят честността, прозрачността и близостта до гражданите. Убеден съм, че разградчани ще направят разумен и осъзнат избор на 29 октомври!

Добрин ДОБРЕВ, независим кандидат за кмет на община Раград

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Hits: 75

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.