Добрин Добрев бракосъчета семейство Власови – първите през тази година младоженци, избрали Абритус за начало на семейния си живот

Кметът на Разград Добрин Добрев изпълни първата си като длъжностно лице церемония по бракосъчетание на двойка младоженци от Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Ивангелина Цонева и Васил Власов бяха избрали ритуала, с който започва семейният им живот, да бъде на територията на Археологическия резерват „Абритус”. За 2024 г. това бе първото бракосъчетание в древния римски град. Кумуваха приятели на двамата младоженци – Девора Вичева и Мартин Минков.

Добрин Добрев провери надлежността на представените документи и, след като се увери в категоричната воля на булката и младоженеца да станат семейство, обяви гражданския брак за сключен и го потвърди с подписа си и с гербовия печат на Община Разград. Удостоверението за сключен граждански брак бе връчено на Ивангелина, която прие за свое фамилно име фамилията на съпруга си – Власова.

Двамата младоженци получиха и символичен подарък от кмета – икона на Свети Мина, пазител на семейното огнище. „Поставете я на специално място и в трудни моменти се уповавайте на нея, макар да съм убеден, че ви предстоят само хубави неща заедно”, обърна се Добрин Добрев към новото семейство Власови.

/e-Razgrad/

Hits: 72

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.