Дискусия за пенсионната система в областната администрация

Зам.-областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов имаха работна среща с представители на пенсионерските клубове в Разградско,

на която бе прието решение за подкрепа на приетата по време на проведената на 20 ноември 2019 г. в Шумен национална кръгла маса, организирана от Съюза на пенсионерите-2004-обединени, Декларация „Преизчисляването на пенсиите – условие за справедливост и нормален живот на възрастните хора”.

Председателят на Областния съвет на Съюза на пенсионерите-2004-обединени Иванка Добрева и председателите на общинските съвети връчиха декларацията за областния управител, като представител на държавната власт за оказване на съдействие за придвижването й до компетентните органи.

Иванка Добрева посочи, че на територията на област Разград функционират 52 пенсионерски клуба, като техните членове активно се включват в дейностите им.

Възрастните хора споделиха свои притеснения и идеи за подобряване живота на пенсионерите. Те изразиха мнение, че предвид процеса на застаряване в страните от Европейския съюз, трябва да бъдат създавани условия за активно включване на пенсионерите. Общото им послание беше да се осигури по-справедливо заплащане чрез преизчисляване на пенсиите, за да се гарантира достоен и нормален живот и обществото да разчита повече на опита на възрастните хора, а не да се гледа на тях като на консуматори.

Представителите на пенсионерските клубове отправиха покана към ръководството на областната администрация за провеждане на срещи по общини.

/e-Razgrad/

Снимка: Областна администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.