Директорът на „Социално подпомагане“ – Кубрат Росица Калинова бе отличена с наградата „Социален работник на годината 2023“

НАГРАДА И ЗА СОЦИАЛНАТА СЛУЖБА В ИСПЕРИХ ЗА АДЕКВАТНАТА РЕАКЦИЯ СЛЕД УРАГАНА ПРЕЗ НОЕМВРИ В ЛЪВИНО

Росица  Калинова бе номинирана от колегите си в Агенцията за социално подпомагане и получи награда в категория „Директор на дирекция „Социално подпомагане“, съобщиха от пресслужбата на агенцията. Тя й бе връчена от Искрен Арабаджиев, зам.-председател на Комисията по труда, социалната и парламентарната комисия в Народното събрание.

“Росица Калинова е един от малкото ръководители в системата, които благодарение на високия си професионализъм, организационни и лидерски умения, на изградените коректни взаимоотношения с органите на местната власт и общността успява да изгради и утвърди доброто име на дирекцията”, се посочва в мотивите за наградата.

Официалната церемония се проведе на 19 март – Световния ден на социалната работа в София. Като домакин на празника д-р Надя Танева, изпълнителен директор на АСП, откри събитието. Тя подчерта, че социалната работа е уникална и индивидуална. И Танева пожела на колегите си да са все така всеотдайни, да се чувстват щастливи и удовлетворени от постигнатите успехи, защото са избрали професия, отдадена на другите.

На церемонията бяха отличени и екипите от социални работници на дирекциите „Социално подпомагане“, които участваха активно в подкрепата на лица и семейства пострадали от бедствия през 2023 г. Татяна Костова – директор на Регионална дирекция за социално подпомагане – Разград, получи специална награда в знак на признателност към служителите от „Социално подпомагане“ – Исперих за тежката работа на терен в с. Лъвино, където на 4 ноември 2023 г. при разразилата се ураганна буря пострадаха повече от 200 домакинства. Екипът от  17 социални работници се отзова в първите часове след бедствието и заедно с полиция, пожарни служби, общинските служители и представители на другите институции участва в обхода при описване на щетите, подкрепяйки пострадалите.

Участниците в церемонията бяха приветствани от министър на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. Тя отбеляза, че издигането на авторитета на социалните работници е сред основните приоритети на социалното министерство.

Гости на празника бяха също така зам.-министърът на труда и социалната политика  Николай Найденов, депутати от парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика, Кристин Де Бройн, представител на УНИЦЕФ за България, главен комисар Атанас Илков, директор на ГД „Национална полиция”, ръководители на множество агенции, представители на синдикатите и др.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.