Директорско съвещание преди началото на новата учебна година

В актовата зала на НПТГ „Шандор Петьофи“ днес се проведе ежегодното преди началото на новата учебна година директорско съвеищание, съобщиха от пресслужбата на областната администрация.
„Образованието е в основата на това, какъв живот ще имат хората в един град, в една община и в една държава. Поздравявам ви за енергията, усилията, любовта, която влагате във вашата работа, и старанието да направите училищата желано и привлекателно място за учениците. Образованието е приоритет на държавата и това си личи и по модернизираните бази на училищата и по това, че учителската професия стана привлекателна за младите хора. Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ е един примерите за иновативно училище, в което се влагат милиони левове за модернизация. Желая ви една успешна и ползотворна година“, каза в приветствието си областният управител Владимир Димитров и призова директорите да са активни в кампаниите и инициативите на областната администрация.
По време на съвещанието бе направен анализ на резултатите от националното външно оценяване и зрелостните изпити и бяха набелязани мерки за подобряване на представянето на учениците от областта ни в тях. Една от тях е планиране на обучения за 120 учители от областта по Национална програма „Квалификация на педагогическите специалисти“. Стартирали са поредица от работни срещи за обмен на добри практики за подобряване успеха на учениците с преподаватели от областите Силистра и Търговище.
Отчетен беше значителният напредък в модернизирането на материалните бази учебните заведения. Създадени са отлични условия за провеждане на учебните занятия през идващата учебна година.
10 525 ученици ще прекрачат праговете на училищата в област Разград на 15 септември. 849 ще са първокласниците през учебната 2023-2024 година, осмокласниците ще са 956, а зрелостниците – 800.
/e-Razgrad/

Hits: 32

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.