Димитър ГАНЧЕВ: България трябва да бъде открита за диалог и да търси добронамерено партньорство с всички, без да забравя своите собствени национални интереси

Димитър Ганчев e магистър по публични политики и мениджмънт на Софийския университет. Експерт „Протокол и международна дейност“ в Община Разград. Лидер е на младежкото обединение на БСП в Разград.

Считам, че в международната политика България трябва да бъде открита за диалог и да търси добронамерено партньорство с всички, без да забравя своите собствени национални интереси. Нашият народ е миролюбив и има дълга историческа памет. Дори на битово ниво той добре знае: в радост и беда човек винаги опира до съседа си – да сподели радостта, или да протегне ръка за помощ, когато е нужно. Когато говорим за международна политика, ние я свързваме на първо място с дипломацията и с професионалните дипломати. Но в България има толкова много градове, които поддържат партньорски отношения с подобни градове в страните тук, на Балканите, в Европа и дори в САЩ и Азия. Всяка област е специфична сама по себе си, има от специално отношение и от разумно управление. България се намира на страхотно стратегическо място, вратата към Европа. Локацията е ресурс, който не се добива по никои от традиционните начини, него или го имаш или не. Всеки един български регион разполага с този ресурс. Потенциалът и ресурсите са безполезни обаче, когато биват пренебрегнати или не получат внимание и отговорно управление. Това е причината за да смятам, че България се нуждае от разумни решения.

Разград също има побратимени градове от години и това е безценен опит, който помага да разбереш другия, да проумееш неговата култура, начина на мислене, традициите му. Да споделиш своите, за да се възползвате заедно от добрите и сполучливи практики. Със скромния си житейски и професионален опит в международните отношения на регионално ниво, бих желал да бъда полезен на Разград и Лудогорието за разширяването на подобни международни контакти, както в сферата на културата, така и в сферата на бизнеса. Там също има резерви, които нe са използвани. Няма защо да откриваме топлата вода, след като можем да се възползваме от опита на нашите чуждестранни партньори.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.