Деца подариха свои графики на кмета Денчо Бояджиев 

Група малки художници от Центъра за ученическо техническо и научно творчество подариха на кмета Денчо Бояджиев свои графики на разградски забележителности, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Децата заедно с директора на  Центъра Цветанка Русева и ръководителя на клуб „Приложни изкуства“ Росица Друмева се срещнаха днес с градоначалника и  заместниците му Мирослав Грънчаров и Хабибе Расим. Синем, Дария, Теодора, Михаела и Стилиян са част от клуб „Приложни изкуства“ от началото на учебната година и вече са представяли успешно града в конкурси. Росица Друмева обясни, че графиките, които подаряват на кметската управа, са участвали в национален конкурс „Млади таланти“, раздел „Моят роден край“. Инициативата да ги подарят е вдъхновена от изложбата от снимки от стария Разград, подредена по стъпалата на сградата на общинската администрация и целта е да се покаже, че и младите хора от града обичат родния край, оценяват красотата на неговите забележителности и искат да ги популяризират.

Младите художници разказаха на кмета и неговите заместници какво са научили в клуба, обсъдиха и неговата идея след ваканцията да се срещнат отново с нови творби.

Срещата между общинското ръководство и малките художници се проведе в деня, в който завършват Майските дни на науката и техниката в ЦУТНТ. На финалното събитие 42-ма активни възпитаници на Центъра получиха грамоти и ваучери, призове имаше и за 7 абитуриенти от клуб „Слово“.

/e-Razgrad/

Hits: 176

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.