Децата от „Тургенев“ показаха капанско село на приятели от шест държави

Децата от ОУ „И.С.Тургенев“ в Разград днес имаха гости от шест европейски държави и ги разходиха из интерактивното капанско село, което те – с помощта на учители, родители и близки, изградиха в училището.

В ранния преди обяд при тях дойдоха приятели от Полша, Словения, Турция, Испания, Португалия, Италия – партньори по проект  към програма „Еразъм“. Като водеща организация ОУ “И.С.Тургенев“, е първият домакин и координатор на събитията и мобилността по проекта.

Гостите бяха запознати със съвременните образователни технологии и новаторство в учебно-възпитателния процес. Ученическите групи по занимания по интереси демонстрираха уменията си в танцово- музикалното, сценично и приложно изкуство, а младите ни журналисти  взеха интервюта от тях и ще ги излъчват в ефир по училищното радио. Гостите посетиха учебни часове, в които учителите преподават с интерактивни средства и прилагат съвременни технологии в модерно оборудваните кабинети на училището. В интерактивните ателиета и зоните, в които се прилага методът Монтесори, участниците бяха част от дейностите. Активно  във всичко това се включиха и децата от подготвителната група и учениците със специални образователни потребности.

Директорката на училището Милена Орешкова приветства всички с „Добре дошли“.

Празничната програма включваше още специален поздрав към всички от талантливата певица Дея Куманова и игралците от детска танцова школа “Хорце”, които пренесоха всички към миналото и традициите ни. Имаше и много снимки с атрактивните кукери. Гости на тържеството бяха зам.-областният управител Евгени Драганов, началникът на РУО Ангел Петков, началникът на отдел „Образование“ в Община Разград, Елка Драмалиева, представители на различни културни и образователни институции  от града.

Последва урок и надпревара по приготвяне на баница. Край масите с продукти и под мотото „В Европа – децата в страната на чудесата“ се подредиха и партньорите на ОУ „Тургенев“ от иновативните училища от Търговище и Шумен по проекта “Ивовации в действие”. Всички заедно след това се разходиха из кътовете и работилниците в капанското село. На финала на днешния наистина много различен ден в ОУ „И.С.Тургенев“ бе изяждането на приготвените по обяд по рецепта и заедно със занаятчийката от Гецово  Николинка Ангелова дъхави баници.

Припомняме, че след проведеният форум на тема „Училището – възпитание в традиции и ценности“ през април 2019 г. и доброволческата акция, много силно подкрепена от футболистите и ръководството на ПФК „Лудогорец“,  в училищния двор бе създадена  зеленчукова градина. Там днес имаше пазар, работилници, ателиета и дюкяни. А художникът Осман Исмаил изработи съдове от глина.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.