Децата от ОУ „Елин Пелин“ в Стражец пред областния управител: Искаме вътрешна тоалетна и лаптопи

ГЮНАЙ ХЮСМЕН ОБЕЩА ДА ПОМОГНЕ И ВЕДНАГА ИЗПЪЛНИ ЖЕЛАНИЕТО НА ВТОРОКЛАСНИЧКАТА МЕРГЮЛ – ТЯ ДРУГАТА СЕДМИЦА ЩЕ ИМА СМАРТФОН

Областният управител Гюнай Хюсмен, заедно със заместниците си Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, посети ОУ „Елин Пелин“ в  Стражец. Директорката на училището Диана Петрова, дългогодишен служител на Областна администрация, разведе гостите из обновената сграда и показа подобренията, направени в нея. В мазето на училището е устроена зала за забавни игри. Има и кът за спорт, с маса за тенис, гири и други уреди. „Дори без да разполагаш с много средства, можеш да свършиш достатъчно работа, ако имаш воля и желание“, отбеляза Хюсмен. Областният управител влезе в класните стаи, за да попита децата от какво имат нужда. Малчуганите отговориха, че им се иска да училището да разполага с вътрешни тоалетни. Те си пожелаха лаптопи, за да се справят по-добре с учебния материал, особено в условията на дистанционно обучение. Децата споделиха, че мечтаят на двора да има баскетболен кош и врати за игра на футбол. Малката Мергюл от II клас каза, че нейната мечта е да има смартфон.

На среща с колектива на училището Хюсмен се ангажира да търси възможности за изграждането на вътрешни тоалетни в училището. Той обеща да помогне с осигуряването на първо време на 10 лаптопа, както и на 4 климатика, които да са алтернатива на печките с твърдо гориво, използвани в училището.  „Мергюл вече ще има смартфон. Ще го получи още следващата седмица“, заяви той.

Диана Петрова разказа, че училището е кандидатствало с проект по ПУДООС. Разработката е на стойност 5000 лв. и ако бъде одобрена, с тях ще бъде изградена беседка, ще се постави баскетболен кош, ще бъдат монтирани пейки и футболни врати.

/e-Razgrad/

Реклама:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *