Децата на Разград празнуваха с „Шарената въртележка”

Стотици малки и по-големи деца се включиха в различните инициативи от втория ден на тазгодишното издание на празничния фестивал „Шарената въртележка”,  организиран от Община Разград и Центъра за работа с деца и посветен на Първи юни – Деня на детето, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

През целия ден малките участници и посетители получаваха подаръци – 1400 сладоледа, предоставени на Община Разград за подобни събития от русенска фирма. За децата оставаха и предметите и украшенията, изработени в част от шатрите, в които се представяха учебните заведения.

В предиобедните часове бе представянето на детските градини: „Незабравка”, „Приказка”, „Лудогорче”, „Зорница”, „Шестте ястребинчета”, „Детелина”, „Райна княгиня” и „Славейче”. В шатрите се изработваха картички с различни техники, представяха се интерактивни игри, имаше и костюми на приказни животни, както и възможности за снимки в оригинални рамки. Детските градини раздаваха и свои рекламни материали.

В следобедните часове дойде времето на малко по-големите деца. Те можеха да се запознаят с интересните дейности в основните училища в Разград. Представиха се: ОУ „В. Левски“, ОУ „Н. Икономов“, ОУ „Н. Й. Вапцаров“, СУ„Христо Ботев“, ОУ„Отец Паисий“ и ОУ„Ив. С. Тургенев“. В тези шатри се изработваха с различни техники творби на приложните изкуства, имаше и художници на красиви маски по детски лица.

Ресорният зам.-кмет на Разград Хабибе Расим посети шатрите на всички детски градини и училища, разговаря и с децата, които участваха в различните занимания.

Докато се представяха училищата, на сцената в главната роля излезе Центърът за работа с деца като акцентът бяха танцовите изкуства и игрите, с които те могат да бъдат представени. Румен Иванов покани децата „На хорце  с „Хорце”, след това продължиха забавните танци от типа лимбо и ламбада, имаше и машина за сапунени мехури, посрещната с възторг от малките участници в игрите.

Програмата завърши с конкурс „Моят домашен любимец”, в който награди получиха самите домашни любимци – лакомства и различни артикули за грижа за съответното животно, предоставени от основния спонсор – Ветеринарен център „Вива вет”, а водещи бяха Емилия Борисова от ЦРД и д-р Марина Горбанова. След дефилето на близо 50-те домашни любимци заедно с техните малки стопани, всеки сам представи домашния си любимец с неговите качества и капризи, а д-р Горбанова и Е. Борисова им дадоха съвети как да полагат грижи за домашния си любимец, така че той да е и техен приятел и да се чувства добре. В конкурса участваха над 40 кучета от различни породи, 4 котки, 2 африкански охлюва и  аксолотъл – вид воден саламандър.

През целия ден на площад „Независимост” на символичната цена от 1 лев работеха атракциите – шарена въртележка, батут и влакче. Малките жители на Разград можеха да си направят и снимки пред рамки с името на детския празник или в образите на приказни герои. Имаха възможност и да покажат добрите си сърца, като заедно с родителите си купят нещичко от благотворителния базар „Заедно за Марти”, на който се събираха средства за лечението на 18-годишния Мартин Христов . Една от дървените къщички бе предоставен от Община Разград безвъзмездно за каузата в подкрепа на Марти.

Още снимки можете да видите ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 131

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.