Децата на Разград пеят и танцуват на 24 май

Осем музикални и танцови формации участват в празничния концерт „Децата на Разград пеят и танцуват“ на 24 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Концертът на площад „Независимост“, пред Общинския културен център, ще започне след церемонията по връчване на три награди: на името на Никола Икономов и отличията „Студент на годината“ и „Отличник на випуска“. Церемонията започва в 11.30 ч. В концерта участват: Мажоретен състав към ЦРД с ръководител Емилия Борисова; ДТШ „Хорце“ към ЦРД с ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов; Татяна Славова от Класа по поп пеене към ЦРД с вокален педагог Свилена Дечева; ДТС „Капанче“ към читалище „Напредък“ с ръководители Илонка Занкова и Илиян Илиев; Средношколска танцова формация при Капански ансамбъл с ръководители Алина Герги и Румен Руменов; ДТА „Лудогорче“ при Капански ансамбъл с  ръководители Иван Иванов и Десислава Иванова; Дея Куманова и Надежда Дочева от Школа за музика и изкуства „Енджой“ с вокален педагог Адриан Маджаров и ТФ „Елбетица“ към ЦРД с ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов.

Празничният ден започва за разградчани от площад „Възраждане“, където в 10.00 ч. ще се съберат блокове от ученици от всички разградски училища. Ще бъде извършен ритуалът по издигане на националния флаг, а след това  и ритуалът по поднасянето на венци и цвета пред паметника на учениците на светите братя Кирил и Методий.

В 11.00 ч. празнично шествие от представители на образователни и културни институции тръгва към площад „Независимост“ за празничният концерт.

Във връзка с празничните събития със заповед на кмета на Разград Денчо Бояджиев е въведена временна организация на движението около районите, където ще се провеждат събитията за 24 май.

/e-Razgrad/

Hits: 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.