Децата на Капанския ансамбъл откриха IX Капански събор

Децата от школите на Капанския ансамбъл – ДТА „Лудогорче“ и Средношколската танцова формация „Лудогорска младост“ откриха програмата на IX Капански събор.

Да приветстват гостите и участниците на поляната в местността Пчелина край Разград дойдоха кметът д-р Валентин Василев, патрон на събора, неговият заместник Галина Георгиева и народният представител Десислава Атанасова.

„Вече съм напълно убеден, че съборът е чакано събитие в културния календар на община Разград, Когато преди девет години тръгнахме, ни беше нужна много вяра и ентусиазъм, че си струва да съберем капанците заедно – да се повеселят и покажат как съхраняват традициите на дедите си. Днес е повече от видно, че си е струвало. Желая ви весел празник!“, каза в приветствието си градоначалникът.

В подкрепа на думите му, водещата Даниела Петрова обяви, че днес през целия ден на откритата сцена ще се представят 35 колектива с общо над 850 участници. „Нашият събор отдавна се e превърнал в Събор на капанците и приятели, Заjова днес тук ще видим хора на различни възрасти от различни етноси и етнографски групи“, каза още тя.

Реклама:


На поляната край сцената на събора е организирана детска работилница, кадето децата ще могат да учат тънкостите в изработката на капански предмети, сувенири и украшения. Занаятчии предлагат свои уникални произведения на изкуството  Има предложения за всеки.

И настроение, много настроение!

Основният състав на Капанския ансамбъл ще закрие от 18.00 часа със самостоятелен концерт IX Капански събор. Дотогава сцената е на разположение на останалите участници в празника.

/e-Razgrad

One Reply to “Децата на Капанския ансамбъл откриха IX Капански събор”

  1. Прекрасни са!Адмирации за организаторите!Обичам ви КАПАНЦИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *