Децата в глутницата на Вълците започват сезона с нова екипировка, осигурена от Община Разград

Зам.-кметът и изпълняващ функциите на кмет на община Разград Полина Иванова се срещна със състезателите и треньори от СКБ „Вълци-Разград“ преди тяхната тренировка в спортна зала „Абритус“.

Тя пожела успешен нов сезон на малките баскетболисти и символично връчи един от новите екипи на спортистите на талисмана на клуба – Вълка. Осигуряването на новите екипи бе поето като ангажимент от ръководството на местната управа по време на среща с представителите на двете формации, които се представиха най-добре през миналия сезон – момичетата и момчетата до 13-годишна възраст са вицешампиони на страната.

„Екипите са подарък от Община Разград и като амбиция и стимул за по-малките“, обърна са към състезателите си треньорът Пенко Велчев. Той благодари на местната управа за подкрепата, която оказва на спорта, и изрази увереност, че неговите възпитаници ще продължат да представят Разград по достоен начин.

„Блестящо се представихте, очаквам и ви пожелавам още по-силен сезон, а Община Разград ще помага с каквото може. Най-важното е да сте здрави, а също да имате успехи и в училище“, обърна се към състезателите Полина Иванова.

С новите екипи ще се състезават четири от формациите на „Вълци-Разград“ – елитните групи 14-годишни момичета и момчета, момчета 15 години и елитната група момичета 16 години. Новият сезон започва с тренировки и първи срещи в ремонтираната спортна зала „Абритус“. Новост за родителите е и асфалтираният преди дни паркинг до залата, част от изпълнението на обществена поръчка за текущ ремонт на улици, паркинги и подходи в община Разград.

На 14 октомври, събота, от 11.00 ч. в зала „Абритус“ е първият мач за сезона, в който момичета до 14 години ще излязат с новите екипи в мач от Елитна група „Изток“ срещу „Дунав-Русе 2016“. От клуба канят любителите на спорта да подкрепят разградските баскетболистки. Ден по-късно – на 15 октомври, неделя, във Варна и момчетата ще дебютират в Елитна група „Изток“ с новите екипи в мач срещу домакините от „Черно море – Тича“.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.