Депутати настояха Борисов и Радев да присъстват на дебатите за F-16

Депутати настояха Борисов и Радев да присъстват на дебатите за F-16
Каним настоятелно министър-председателя да присъства на дебатите по решението за преговори със САЩ за F-16. За това настоя от парламентарната трибуна народният представител от „БСП за България” Антон Кутев.

От ГЕРБ излязоха с контрапредложение. „Поставеният въпрос от БСП за присъствие на премиера Бойко Борисов навежда на друг – къде е главнокомандващият на Република България, който също е участвал и има отношение по въпроса, подписал е документа, с който е стартирала процедурата”, попита депутатът от управляващите и председател на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов, визирайки държавния глава Румен Радев. От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че президентската администрация ще бъде уведомена за поканата, а държавният глава винаги е добре дошъл в пленарна зала.

Междувременно председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази увереност, че цената на изтребителите ще падне. “Тази цена, която към настоящия момент има в офертите, тя не е реална и тя няма да бъде съотносима към крайния процес, който би могъл да завърши след няколко месеца”, заяви той по повод предстоящите преговори за придобиване на нов боен самолет за бойната ни авиация.
За разлика от заседанията на Комисията по отбрана и Комисията по бюджет и финанси, днешното обсъждане в пленарна зала ще бъде открито, а решението за това е взето на провелия се тази сутрин председателски съвет. “Всички приеха предложението, което направих – за открито заседание. Ние няма от какво да се крием. Обществото трябва да знае къде ще се направи този инвестиционен разход, защо го правим и че това е постигнат политически консенсус от коалиционния съвет”, уточни Цветанов.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.